GUTTA » I-View szoftver – A kontraszt mammográfia alapelvei

I-View szoftver – A kontraszt mammográfia alapelvei

 

A kontraszt mammográfia a rák felismerésére volt kifejlesztve, amit gyakran a hagyományos mammográfiai vizsgálatkor nem lehet látni. A kontraszt mammográfiás kivizsgálás a mammográfia vagy ultrahang után következik, hogy az érdeklődési területről részletesebb információkhoz jussanak.

 

A Selenia Dimensions I-View szoftver a „Contrast Enhanced 2D (CE2D) Imaging”-hez  funkcionális képalkotó információt nyújt és nagyon részletes 2D képet a mellrák felderítésének nagyobb pontossága érdekében. Az I-View szoftverrel a 3D mammográfiák a CE2D-vel kombinálhatók.

Az „I-View CE2D Imaging“ a Selenia Dimensions rendszer egyszerű frissítése.

 

A kontraszt mammográfiát gyakran nevezik „Contrast Enhanced 2D Imaging (CE2D)”-nek. A hagyományos mammográfián túl további információkkal szolgál, amivel javítható a mellrák felismerése. A kontraszt mammográfia a megjelenítéshez gyógyszereket használ, melyek kontraszt anyagoként ismerte, mammográfiai berendezés használatával. A használt kontraszt anyagok megegyeznek a hagyományos CT vizsgálathoz használtakkal.

 

 

Bővebb tájékoztatást találnak a: http://www.hologic.com/sites/default/files/WP-00084-001%20Principles%20of%20Contrast%204983r5.pdf